fbpx

AVC – accidentul vascular cerebral a 3-a cauza de deces in Romania

AVC reprezinta a 3 a cauza de deces in Romania. Este o “inflamatie” sau o rupere a unui vas cerebral. Anevrismele sunt de doua feluri: rupte si nerupte. In momentul in care un vas cerebral se rupe, sangele iese din el si invadeaza creierul.
Cauzele cele mai des intalnile sunt hipertensiunea si aritmiile.
Simptome la care trebuie sa fiti atenti: dureri de cap mari (care nu cedeaza la medicatie), dureri de cap imense tip “fulger”. Cateodata durerea poate sa fie atat de mare incat duce la greturi, varsaturi, dureri “in spatele ochilor”, chiar si pierderea starii de constienta sau manifestari de tip “epilepsie”.

Tratarea si interventia in urma unui anevrism- AVC este complexa. Pacientul trebuie prezentat de urgenta la o unitate spitaliceasca in vederea evaluarii, care contine inclusiv CT si/sau RMN cerebral.
Preventia joaca un rol CRUCIAL. Prezentarea DIN TIMP la medicul cardiolog si neurology poate sa previna aparitia de AVC, prin diagnosticarea si tratarea la timp a hipertensiunii arteriale, a aritmiilor (batai neregulate ale inimii) , a durerilor de cap si altele.
Amanarea NU este o solutie!

Ai grija de sanatatea ta LA TIMP!

CALL CENTER: 0722998202

X